Sierpleister

Sierpleister als wandafwerking

Sierpleister is een wandafwerking met een korrel structuur, ook wel spachtelputz, granol of rustiekputz genoemd. Eigenschappen van sierpleister zijn stootvast, krasvast, schrobvast en door-en-door gekleurd. Er zijn diverse structuren en korrelgroottes mogelijk en sierpleister is in alle kleuren leverbaar, zowel licht als donker. 

Omdat wandafwerking een eindafwerking is van wanden, is het aan te raden om dit door een specialist te laten doen, zodat de sierpleister op de juiste manier wordt aangebracht voor het beste resultaat. Stukadoor van Nederland heeft de juiste expertise en technieken in huis om uw wanden professioneel te voorzien van deze prachtige en duurzame wandafwerking.

Sierpleister is onder te verdelen in de volgende soorten:

  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Granol
vrijblijvend advies

Diverse kleuren sierpleister

Sierpleister oftewel spachtelputz is beschikbaar in vrijwel alle RAL kleuren. Wilt u unieke uitstraling binnen uw huis creëren dan is bijvoorbeeld een donkere kleur sierpleister aan te raden. Maar gewoon wit kan natuurlijk ook, waardoor de wanden in uw woning een mooie frisse uitstraling met structuur hebben.

Doordat spachtelputz in praktisch alle kleuren leverbaar is, hoeft u hierna de wanden niet meer af te werken met latex verf. Na het aanbrengen en drogen van de sierpleister zijn de wanden direct gereed en kunt u verder met andere werkzaamheden in uw woning. Het voordeel van sierpleister in kleur is dat er geen kleurverschil te zien is bij kleine beschadigingen. Verder is spachtelputz schrobvast en dus gemakkelijk schoon te maken met warm water.

vrijblijvend advies

Kosten sierpleister

De kosten van sierpleister kunnen nogal uit een lopen. Dit heeft voornamelijk te maken met het aantal M2 van uw project en met de gekozen kleuren. Heeft u bijvoorbeeld gekozen voor meerdere kleuren sierpleister op uw wanden, dan heeft de stukadoor hier meer werk en zal hij vaker terug moeten komen in plaats van dat alles in één kleur wordt aangebracht. Voor meer informatie kunt u ook een vrijblijvende prijsopgave bij ons aanvragen.

vraag offerte aan

Verschil tussen sierpleister en spachtelputz

Simpel gezegd is sierpleister gewoon spachtelputz, maar is sierpleister een overkoepelende naam voor spachtelputz, rustiekputz en granol. Spachtelputz is leverbaar is verschillende korreldiktes en geeft een egalere structuur dan granol en rustiekputz.

Granol en rustiekputz hebben allebei een grovere structuur met groeven terwijl spachtelputz al verkrijgbaar is vanaf 1mm korreldikte wat een strakkere en rustigere uitstraling aan uw wanden geeft.

vrijblijvend advies

Advies nodig?

Wilt u meer weten over onze diensten of een vrijblijvend advies? Neem dan contact met ons op en wij adviseren u graag.

neem contact op